1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Izcili absolventi- Alma Vītola

    2015. gada 23. oktobrī

    Džungļu pavēlniece, uzvarējusi Brazīlijas džungļu maratonā

    ,,,Izcili absolventi AVģ galerijā...

    Mēs lepojamies! Mūsu absolvente uzvar Brazīlijas džungļus un iznes Latvijas vārdu pasaulē!

    Pirms mazliet vairāk kā divām nedēļām, 10.oktobrī, Alma Vītola sasniedza finišu kā ātrākā un spēcīgākā sieviete pasaules smagākajā 7 dienu maratonā Brazīlijas džunģļos, kur dalībnieki džungļos skriešus pieveica 254 kilometrus. 

    Kaut arī šādu izturības skrējienu visā pasaulē ir daudz, Brazīlijas džungļu maratonu sauc par visgrūtāko skrējienu pasaulē, jo trase ir sarežģīta. "Bija smagi. Bija ļoti karsts un mitrs. Daudzi izstājās," atzīst Alma, taču maratonu kopumā sauc par "fantastisku pasākumu".
    Šogad maratonā piedalījās 35 vīrieši un sešas sievietes, no kuriem distanci pabeidza tikai 31 dalībnieks. Alma Vītola distanci noskrēja 56 stundās un 48 minūtēs, kas ir labākais rezultāts starp četrām sievietēm, kuras noskrēja visus posmus. Savu tuvāko sekotāju Alma apsteidza gandrīz par divām stundām.
    Ultramaratonam Alma gatavojās aptuveni gadu, nedēļā noskrienot no 60 līdz 100 kilometriem. Ikdienā viņa mežainā apvidū skrien četras līdz piecas reizes nedēļā. Alma Vītola pati gan sevi sauc par skrējēju amatieri.

    22 gadus vecā Alma 2010. gadā absolvēja Āgenskalna Valsts ģimnāzijas ķīmijas bioloģijas novirziena klasi. Pēdējo gadu laikā Alma ne tikai ieguvusi bakalaura grādu LU bioloģijas fakultātē, bet arī turpina izglītoties RSU fizioterapijas specialitātē.