1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Erasmus+ projekts

    2019. gada 27. februārī

    Erasmus+ projekta “ Sociāla integrācija – drosme rūpēties” starptautiskā sanāksme Leidenē, Nīderlandē, 10.02-15.02.2019 

    Februāra vidū 7 skolēnu un 2 skolotāju grupa piedalījās pirmajā starptautiskajā sanāksmē, jaunā Erasmus + projekta “ Sociāla integrācija – drosme rūpēties” ietvaros. Uz Nīderlandes pilsētu Leideni devās angļu valodas skolotāja Ilze Kruglauža un sporta skolotāja Agija Celma un 10.klašu skolēni -  Laura Tiltiņa, Emīlija Zaica, Kristiāna Anna Melberga, Reinis Egle, Dāvis Benefelds, Rinalds Celms un Dans Lismanis. Projektā piedalījās tādas valstis kā Spānija, Itālija, Somija un Norvēģija.

    Pirmais iespaids, ierodoties Nīderlandē bija, ka visapkārt ir ļoti daudz riteņbraucēju un neatkarīgi no laikapstākļiem un dienas laika, cilvēki pārvietojās ar velosipēdiem, to izbaudījām arī mēs. Laikā, ko pavadījām Nīderlandē, mēs pabijām Leidenē, Hāgā un Amsterdamā. Hāgā mēs apciemojām parlamenta ēku un paplašinājām savas zināšanas politikas jomā. Gan Hāgā, gan Amsterdamā devāmies uz mākslas muzejiem, un apskatījām slavenās Vilhelma van Goga, Rembranta un citu mākslinieku gleznas.

    Nevaru nepieminēt to, ka mēs kļuvām arī par cīņas mākslas ekspertiem, jo mums notika gan boksa, gan džiu džitsu nodarbības.

    Praktiskajās nodarbībās skolā mēs diskutējām par situāciju pasaulē un secinājām, ka tā nav tik dramatiska un slikta kā daudzi uzskata. Mēs izbaudījām katru mirkli, ko pavadījām Nīderlandē un bija patiešām grūti šķirties no savām viesģimenēm. Daudz laika pavadījām kopā, iepazīstot pilsētu un citās kopīgās izklaidēs. Ar nepacietību gaidām savus jauniegūtos draugus Latvijā!

    Dāvis Benefelds 10.6 klase