1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Andrejs Reinis Zitmanis, 2016.gada absolvents

    2024. gada 07. maijā

    Andrejs Reinis Zitmanis, 2016.gada absolvents

    Āgenskalna Valsts ģimnāzijai eju garām ļoti bieži, lielākoties dodoties uz Āgenskalna tirgu vai arī vienkārši pastaigājoties. Arī manās atmiņās un sapņos skola parādās bieži. Tas laikam ir normāli, jo skolā taču pavadīts tik daudz laika. Un ģimnāzijas laiks cilvēka dzīvē ir tik ļoti nozīmīgs. Tas ir laiks, kad no maziem cilvēciņiem, kas uzsūc visu sev apkārt notiekošo kā sūkļi, kļūstam par personībām jau ar savu pasaules redzējumu. Kas to lai zina, kā būtu iegrozījusies mana dzīve, ja nebūtu nokļuvis ĀVĢ.

    Āgenskalna Valsts ģimnāzija ir skola, kura ciena savus skolēnus un katru bērnu uztver kā personību. Tā ir lieliska vieta, kur asināt savas prasmes tālākajām izglītības un profesionālajām gaitām, jo jau no pirmās dienas skolas dzīve bija līdzvērtīga augstskolai.

    Skolu atceros ar ļoti siltām sajūtām. Visvairāk ar mani palikušas atmiņas no vidusskolas. Es mācījos "literātos" ar visām no tā izrietošajām sekām. Grāmatu kalni, literatūras semināri un skolotājas Daces Simsones kabinets. Tas viss nāca pie manis īstajā brīdī, lai dotu plašāku izpratni par literatūru, mākslu un kultūras norisēm un dotu pārliecību, ka arī es varu saistīt savu turpmāko dzīvi ar radošo pasauli.

    Gribu pateikt vissirsnīgāko paldies skolai par lielo ietekmi manis tapšanā. Cilvēka veidošanās process ģimnāzijas vecumā ir ļoti trausls un es esmu pateicīgs dzīvei, ka tā mani aizveda uz Āgenskalna Valsts ģimnāziju - uz skolu, kas ļāva auglīgi attīstīties manai personībai un manām interesēm. Liels paldies visiem pedagogiem un arī direktorei Inārai Gailei par lielisko darbu daudzu gadu garumā, turot nemainīgi augstu kvalitātes latiņu.