1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Juris Gulbis - Mani skolas gadi

    2024. gada 23. aprīlī

    Juris Gulbis

    Mani skolas gadi

    Mani skolas gadi pagāja Rīgas 73. vidusskolā no 1976. līdz 1987. gadam.

    Pēc skolas es studēju RTU un vienlaikus pabeidzu Inženierceltniecības un Inženierekonomikas fakultāti, pēc tam es vēl papildus piemācījos finanses, paralēli strādājot Londonā.

    Mana darba karjera aizsākās finanšu pakalpojumu sfērā, pēc tam pārtikas rūpniecībā, telekomunikācijās un tagad vides pakalpojumos. Darba gaitas mani ir aizvedušas uz Lielbritāniju, Kipru, Šveici, Krieviju. Kopš 30 gadu vecuma esmu ieņēmis vadošus amatus lielos uzņēmumos.

    Visas šīs dažādās dzīves pieredzes un biznesa nozares es nevarētu apgūt bez tā izglītības pamata, ko man deva skola. Svarīgākās zināšanas bija tās, ko ieguvu matemātikas, fizikas, ķīmijas, informātikas stundās. Tādas prasmes kā loģiskā domāšana un nestandarta problēmu risināšana man ir palīdzējušas daudzās darba un dzīves situācijās.

    Skolas aktīvā sabiedriskā dzīve man palīdzēja apgūt komunikācijas un organizatora prasmes, bez kurām biznesā neiztikt.

    Spilgtākais skolas periods bija vidusskolas gadi. Mums bija aktīva un draudzīga klase. Mēs labi mācījāmies un arī diezgan aktīvi izklaidējāmies.

    Es mācījos fizikas un matemātikas novirziena klasē, kas bija tikko izveidota. Skolai bija arī sadarbība ar RTU, kā rezultātā mums bija arī tādas citur neredzētas nodarbības kā informātika un padziļināts fizikas praktikums. Datori skolā toreiz vēl nebija.  Informātiku mēs mācījāmies, zīmējot blokshēmas un apgūstot kalkulatoru. Vakaros bija iespēja piestrādāt RTU skaitļošanas centrā, ievadot perfokartes datorā.

    Skolā vienmēr bija foršas ballītes – gan oficiālās, gan pašu organizētās. Katru gadu bija karnevāls – Ziemassvētku vietā. Mūsu inovācija bija diskotēku skate – katra klase nominēja dīdžejus un gādāja aparatūru, kāda nu kuram mājās bija. Lieki teikt, ka tajā laikā tas notika, izmantojot lenšu magnetofonus. Legāli nopirkt mūzikas ierakstus arī īsti nebija iespējams.

    Vidusskolas gados izveidojās tradīcija maija brīvdienās braukt ar laivām pa kādu no Latvijas upēm. Šo tradīciju ar klases biedriem turpinām arī šodien. Laivu brauciens ir viens no svarīgākajiem gada notikumiem.

    Skolā pats svarīgākais, protams, ir skolotājs, kas veido atbilstošu vidi, mācību kultūru un iedvesmo skolniekus. Mani daudz ietekmēja izcilās skolotājas Klučniece (latviešu valoda), Celma (latviešu valoda), Siliņa (matemātika), Ķiģele (fizika) un Bārene (ķīmija). Īpašu atmosfēru skolā veidoja arī fizkultūras skolotājs Klismets un darbmācības skolotājs Jansons.

    1986. gadā uz skolu atnāca arī jaunā direktore Ināra Gaile, viņas darbs ir nodrošinājis izcilību un pēctecību skolas attīstībā. Es joprojām ļoti augsti novērtēju skolas ieguldījumu manas personības izaugsmē - ĀVĢ mācās arī mani bērni.

    Novēlu ĀVĢ turpināt uzturēt izcilo izglītības kvalitāti un tradīcijas arī tālāk! Lai veicas!

    Foto- toreiz un tagad tie paši puiši.

    pirmajā rindā pa labi 

     

    centrā