1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Apmaiņas programma sadarbībā ar Felix-Fechenbach-Gesamtschule

    2017. gada 25. septembrī

    6. septembrī Latvijā skolēnu apmaiņas programmas ietvaros ieradās 13 vācu jaunieši. Mūsu skolas skolēni uzņēma viņus savās mājās, ļaujot vienu nedēļu izbaudīt dzīvi latviešu ģimenē, kopīgi apceļojot mūsu dzimteni un parādot tradīcijas un vērtības. Mums jāsaka liels paldies Antonijai Aispurei, kura jau 4. gadu dod iespēju Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēniem iepazīt citas tautas kultūru un apceļot gan pasauli, gan Latviju. Visi piedalījāmies programmas izstrādāšanā, jo līdzās rūpīgi plānotajām ekskursijām uz Cēsīm, Inešiem, Ērgļiem, Latvijas Nacionālās operas un motormuzeja apmeklējumam, mums tika dots arī brīvais laiks, kurā gan visi kopā, gan atsevišķi (ar ģimenēm un draugiem) parādījām viesiem Latviju no sava skatupunkta. 7 dienu laikā mēs sadraudzējāmies ne tikai ar vāciešiem, bet arī ar skolasbiedriem, kuri mācās citās klasēs, jo, lai gan visi vācu apmaiņas studenti bija viena vecuma un savstarpēji pazīstami, pieteikušies bija mūsu skolas skolēni no 9. līdz 11. klasei, kuri nebija kontaktējušies iepriekš. Pavadot savus jaunos draugus uz lidostu, mēs nespējām slēpt atvadīšanās skumjas un jau plānojām savu ceļojumu uz Vāciju aprīlī.  

    Vāciešu atsauksmes par Latvijā pavadīto laiku var lasīt arī Felix-Fechenbach-Gesamtschule mājaslapā –  http://www.ffgleo.de/wb/pages/posts/austausch-nach-lettland-2017-1057.php    (vācu valodā)