1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Bērnu un jauniešu žūrija

    2016. gada 03. martā

    noslēguma pasākums skolā

    Lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu un jauniešu žūrija” Latvijā darbojas jau kopš 2001.gada, kad Rojas bibliotēkas bērnu nodaļaā piedalījās 100 bērnu, bet 2014 gadā visa Latvijā un pasaulē latviešu diaspora jau vairāk nekā 18 000 bērnu, jauniešu, vecāku. Āgenskalna Valsts ģimnāzija šajā programmā piedalās kopš 2012.gada.  Piedalīšanās ”Bērnu un jauniešu žūrijā” jauniešiem un viņu vecākiem ļauj iepazīt jaunākos oriģinālliteratūras darbus, kā arī tulkoto literatūru dažādos žanros par katram vecumposmam aktuālām tēmām, pārrunāt lasīto, dalīties iespaidos, satikties ar grāmatu autoriem, bagātināt sevi.

    Grāmatu ekspertiem 8 mēnešu laikā bija jāizlasa 6 grāmatas no piedāvātās kolekcijas un tās jānovērtē. Jauki, ka mūsu jauniešiem ir vēlme un prieks lasīt, jo šogad žūrijā piedalījās 25 (vairāk kā iepriekšējos gados) mūsu skolas 7.-9.klašu jaunieši, kā arī 6 skolēnu mammas.  Mazliet žēl, ka ekspertu vidū nebija neviena vidusskolēna.

    2.martā lasītavā notika ”Bērnu un jauniešu žūrija 2015” noslēguma pasākums, kurā jaunieši saņēma pateicības par piedalīšanos lasīšanas maratonā, pārrunāja  šī gada grāmatu kolekciju un kura grāmata labāk ir patikusi. Pēc kopā jauki pavadītā laika skolā daļa lasīšanas ekspertu kopīgi devās uz Žaņa Lipkes muzeju, kas visiem bija jauks un patīkams piedzīvojums vēstures un līdzcietības grāmatas lappusēs.

    Lūk, kā šogad mūsu skolas grāmatu eksperti novērtēja 2015.gada grāmatu kolekciju:

    11+ grupā

    1.vieta Kristīne Olsone “Stikla bērni”
    2.vieta Arno Kundze „Kristofers un Ēnu odenis“
    3.vieta Anna Karija „Īstā Rebeka“                                    

    15+ grupā

    1.vietaR.Dž.Palasio „Brīnums“
    2.vieta Sabīne Košeļeva „Rīga - Maskava“
    3.vieta Oidira Ava Olafsdotira „Astoņu ziedlapu roze“                   

    Vecāku žūrijā

    1.vieta Māris Bērziņš „Svina garša“
    2.vieta Daina Tabūna „Pirmā reize“
    3.vieta Rīka Pulkinena “Patiesība”        

    Pievienojoties amerikāņu filozofa un rakstnieka R.V.Emersona atziņai, ka “bez laba lasītāja nav labas grāmatas”, novēlu, lai mūsu skolā būtu vairāk labu un gudru lasītāju!

    Uz tikšanos “Bērnu un jauniešu žūrijā 2016”! Lai ir, ko lasīt, lai ir, ko vērtēt, lai ir, par ko runāt, un lai ir prieks lasīt!