1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Draudzīgais aicinājums 2017

    2017. gada 18. janvārī

    “Bagātini savu dzīvi dodams, sniegdams, dāvinādams! Mūsu tautas gudrība vēstī, ka dots devējam atdodas desmitkārt. Tas nav jāpārbauda. Tas ir jau tūkstoškārt pārbaudīts. Dotais atgriežas kā gandarījums, kā prieks, kā dzīves piepildījums un jēga,” ir teikusi Māra Zālīte.

    Tāpēc janvārī Āgenskalna Valsts ģimnāzija ikvienu, bet jo īpaši skolas absolventus aicina piedalīties akcijā Draudzīgais aicinājums.

    1935. gadā Latvijas skolās tika iedibināta akcija “Draudzīgais aicinājums”. Tās laikā katrs var atcerēties savu kādreizējo skolu un dāvināt tai grāmatas, ziedot līdzekļus skolu fondiem. “Draudzīgo aicinājumu” uzsāka bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārda dienā uzdāvinājis bērnības skolai grāmatas un lūdzis, lai arī citi atceras savas skolas. Kopš 1994. gada šī tradīcija ir atjaunota.
    “Draudzīgais aicinājums” ir nacionāla ideja, un diez vai ir vēl kāda tauta, kas var lepoties ar kaut ko līdzīgu.

    Atbalstīsim Kārļa Ulmaņa 1935.gadā aizsākto Draudzīgā aicinājuma ideju un dāvināsim savai skolai grāmatas! Daudziem no mums mājās ir kāda laba, vērtīga un noderīga grāmata, iespējams, jau sen izlasīta un kas pašam vairs nav nepieciešama. Ļausim šai grāmatai uzsākt jaunu dzīvi un iepriecināt arī citus lasītājus!

    Draudzīgā aicinājuma pasākums notiks 31.janvārī pl.15.20  skolas bibliotēkā “Literātija”.

    Āgenskalna Valsts ģimnāzija saka lielu un sirsnīgu paldies visiem atbalstītājiem un labdariem, kas kaut reizi ir palīdzējuši mūsu skolai – Āgenskalna Valsts ģimnāzijai!