1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Drosmes kastes

    2024. gada 11. oktobrī

    Sveiks, RĀVģ iemītniek!

     

    Ik gadu RĀVģ skolēnu pašpārvalde piedalās un veido dažāda veida labdarības akcijas un šis mācību gads noteikti nav izņēmums. Tādēļ, pēc pamatskolas pirmās palīdzības komandas kapteines un SP pārstāves Gerdas Jansones (9.a klase) iniciatīvas, aicinām arī Jūs piedalīties Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas organizētā akcijā "Drosmes kastes".

    Kas ir Drosmes kastes?

    Tā ir mantu kaste, kas atrodas katrā procedūru kabinetā. Pēc procedūras bērns var paņemt vienu mantiņu kā apbavlojumu par drosmīgi izturētu procedūru. Apbalvoti tiek visi bērni, ja vien kastē ir pietiekami daudz mantu.

    Kāpēc ir svarīgi ziedot?

    Ir svarīgi, lai ziedotāju aktivitāte būtu vienlīdz liela visās sezonās un dāvaniņu nekad netrūktu, jo drosme slimnīcas pacientiem nepieciešama katru dienu visa gada garumā. Praksē daudzkārt pieredzēts, ka saņemtā dāvaniņa uzlabo pacienta noskaņojumu un stiprina sadarbību ar mediķiem, veidojot pozitīvas asociācijas ar medicīnas personālu un slimnīcu kopumā.

     

    Ko atcerēties ziedojot?

    - Drosmes kastēs var likt nelielas mantas izmērā līdz 10 cm, piemēram, bērniem drošas rotaļlietas, puzlītes, grāmatiņas, galda spēles vai mantas sportiskām aktivitātēm.

    - Visiem priekšmetiem jābūt jauniem un to oriģinālajā iepakojumā.

    - Drosmes kastē neizmanto ēdienu (tostarp saldumus) un mantas, kas izmērā pārsniedz 10 cm vai nav bērniem drošas (piemēram, satur sīkas detaļas, magnētus u.c.).

    Uzzini vairāk šeit!

    Ziedojumus var nest līdz 22. novembrim uz 121 kabinetu. Pēc tam skolēnu pašpārvalde visus ziedojumus reizē nogādās Bērnu slimnīcā.

    Sagādāsim prieku bērniem kopā!

    ŖĀVģ SP vārdā,

    prezidente Katrīna Liene Smilga 12.B