1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Ēnu diena tuvojas

    2021. gada 08. aprīlī

    Ikdienā, strādājot vienā no vadošajiem transporta un loģistikas uzņēmumiem Latvijā, SIA Vervo, pavisam nejaušā kārtā atskārtām, ka visi trīs esam dažāda vecuma Āgenskalna Valsts ģimnāzijas absolventi. Tad nu sākām apspriest ģimnāzijas piedzīvojumus, kopīgi pazīstamos skolotājus un to, kādi priekšmeti palikuši atmiņā. Nolēmām, ka būtu jāpastāsta, kā mums iet. 

     

    Māris Dreimanis (bildē pa vidu), 2001.gada absolvents
    Mācības Āgenskalna Valsts ģimnāzijā es uzsāku 11. klasē - ekonomistos, jo ĀVģ zinības apguva divi draugi no pamatskolas. Aprunājoties ar viņiem, es secināju, ka izglītības kvalitāte ir daudz augstāka nekā esošajā skolā, līdz ar to no mazpilsētas devos uz Rīgu.

    Lai arī ĀVģ pavadīju tikai divus gadus, tajā pavadītais laiks spilgti iespiedies atmiņā gan no mācību, gan sadzīves skatu punkta. Pagāja zināms laiks, kamēr integrējos skolā, jo klases kolektīvs jau bija samērā saliedēts, tomēr divu gadu laikā atradu kopēju valodu ar vairumu klases biedriem. Tāpat arī jauna pieredze bija dzīvot tikko atvērtajās skolas kopmītnēs – no tā laika joprojām palikuši daudz draugu un paziņu.

    Mācības skolā nebija pārāk grūtas, jo no pamatskolas man bija ielikti spēcīgi pamati. Lai arī mācījos viduvēji, tas nāca bez liekas piepūles. No skolotājiem visspilgtāk prātā palicis klases audzinātājs un tolaik sporta skolotājs Arnis Upenieks, kurš mācēja pastāvēt par savējiem. Mīļākais mācību priekšmets ĀVģ man bija vēsture pie Andra Liepiņa, bet kā personības prātā palikuši tādi pasniedzēji, kā fizikas skolotājs J.Krūmiņš, latviešu valodas skolotāja I.Kacere un ekonomikas skolotāja I. Riemere.

    ĀVģ pavadītais laiks manī attīstīja spēju dzīvot patstāvīgi, uzlaboja manas analītiskās spējas, kā arī attīstīja prasmes veidot kontaktus, kas noderēja turpmākajā dzīvē un uzņēmējdarbībā.

    Mana profesionālā darbība ir saistīta ar transporta un loģistikas nozari. Šobrīd esmu vairāku veiksmīgu uzņēmumu līdzīpašnieks un vadītājs. Zināmākais no tiem ir viens no atpazīstamākajiem Latvijas transporta un loģistikas uzņēmumiem SIA Vervo. Tāpat arī esmu Latvijas nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas ģenerālsekretārs.

    Skolēniem iesaku lasīt grāmatas, trenēt komunikācijas spējas. Tāpat ieteikums ir samērā ātri izvēlēties nākotnes profesiju un, ja ir iespējams, tad izmēģināt praksē vai tas tiešām ir tas, ar ko vēlaties saistīt savu nākotni.

    Andris Žīgurs (bildē pa kreisi), 2000. gada absolvents
    Āgenskalna Valsts ģimnāzijā sāku mācīties 10. klasē, pārnākot no Ērgļiem. Mācījos fiziķu klasē, kas tika gatavota pasaules olimpiādei.

    Ņemot vērā, ka “Fizmatu kojas” bija sākums patstāvīgai dzīvei, tad ātri bija jākļūst pieaugušam. Skola man iemācīja domāt pašam, nevis iekalt paredzamos priekšmetus. Visvairāk atmiņā palikusi Simsones kundze, kas jau pirmajā stundā nosauca mani par blondo grēku, taču tas nemaz netraucēja turpmāk diskutēt ar skolotāju par literārajiem darbiem. Atceros arī klases audzinātāju Lazdovskas kundzi, kas vienmēr prata pateikt kādu skarbāku vārdu caur joku. Āgenskalna Valsts ģimnāzija iemācīja domāt un salikt kopā loģisko un paredzamo notikumu ķēdi. Protams, skola devusi arī paliekošu draugu pulku, ar ko turamies kopā vēl no kopmītņu laikiem. Mīļākie priekšmeti bija tēlotājģeometrija, literatūra un, protams, fizika pie Krūmiņa kunga.

    Pēc ĀVģ absolvēšanas studēju RTU elektronikas un telekomunikācijas fakultātē. Šobrīd vienā no lielākajām ekspedīcijas kompānijām SIA Vervo esmu biznesa attīstības vadītājs, kam paralēli ir arī mārketings un pārdošanas vadība. Pirms SIA Vervo esmu attīstījis e-pasta mārketinga platformu “Mailigen” un bijis arī tās līdzīpašnieks. E-pasta platformu attīstījām līdz tādam līmenim, ka platformas lietotāji ir no 120 pasaules valstīm, kā arī droši varu apgalvot, ka esmu vadošais e-pasta mārketinga eksperts Latvijā. Ar savām zināšanām dalos gan lekcijās universitātēs, gan arī veidoju atsevišķus apmācību seminārus, lai nodotu zināšanas jaunajiem speciālistiem.

    Skolēniem iesaku izbaudīt laiku skolā un iemācīties sadzirdēt un iegaumēt to, kas paliek starp rindiņām. Kā papildu piebildi vēl var minēt – laicīgi izdomāt sev vēlamo profesiju, jo skola var sniegt pareizo impulsu nākotnes attīstībai.

     

    Paula Beķere, 2017.gada absolvente
    ĀVģ sāku mācīties 10. klasē, literātos, pārnākot no Bauskas. Skolu izvēlējos gan tāpēc, ka mans brālis, Einārs Vilnis absolvēja ģimnāziju 2002. gadā, gan ģimnāzijas prestiža dēļ.

    Par Āgenskalna Valsts ģimnāziju atmiņas ir labas, lai gan reizēm bija arī grūti, ko, savukārt, tagad ļoti novērtēju. Dzīvošana kojās un mācības prestižajā skolā kārtīgi norūdīja un izveidoja spēcīgu personību. ĀVģ iemācīja pastāvēt par sevi un argumentēt, ko izmantoju arī šodien. Esmu ļoti pateicīga latviešu valodas skolotājai Anitai Vanagai, kas noslīpēja manu valodas stilu, jo tieši tagad darba pienākumos ir publikāciju rakstīšana un prezentēšana. Atmiņā ir palicis arī ik sezonas dienasgrāmatas rakstīšana “Redzētais, Dzirdētais, Sajustais”, kas skolas laikā likās varbūt lieki un grūti, taču tagad – nenovērtējami – ik pa brīdim dienasgrāmatas tiek pārlasītas ar patīkamām emocijām. Arī obligāto kori, ZPD un skolas pasākumus ir jauki atcerēties.

    Manā skatījumā skola man iemācīja “izlīst no situācijas”, jo, ja kaut kas šķita neizdarāms vai pārāk grūts, bija nepieciešams izdomāt kaut ko, lai tas kļūtu izdarāms. Mīļākais mācību priekšmets bija latviešu valoda un psiholoģija, kā arī krievu valodas stundas, pateicoties skolotājai Jeļenai Strumpei.

    Šobrīd strādāju par mārketinga projektu vadītāju transporta un loģistikas uzņēmumā SIA Vervo. Mans darbs ir ļoti interesants, radošs un atbildīgs. Es palīdzu veidot uzņēmuma tēlu, rakstu blogus par nozares jaunumiem, publicēju reklāmas sociālajos tīklos un daru arī citus saistītos darbus. Manā darbā ļoti noder ĀVģ nostiprinātā pašdisciplīna un atbildības sajūta.

    Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēniem, pēc savas pieredzes, es varētu teikt tā – ja ir grūti, tad esat uz pareizā ceļa. Pēc pāris gadiem tas viss būs bijis tā vērts. Pirms neilga laika dzirdēju teicienu: “Tas, ko tu dari šodien, rezultēsies pēc 3 gadiem”, kas gan bija attiecināts uz sportošanu, bet, manuprāt, var pielīdzināt it visam.