1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Erasmus + Lietuvā

    2019. gada 08. aprīlī

    Erasmus + projekta “Atmiņas mūs vienos” starptautiska tikšanās Lietuvā, Kauņā 03.03.2019.-08.03.2019.

     

    Es, Emīlija Zaica, Emīls Žubulis 11.4 un Zane Cesberga 11.2 skolotāju Lindas Ozoliņas un Santas Kazakas pavadībā devāmies apmaiņas programmā uz Kauņu. Ieradāmies 3.marta 23.00 vakarā. Apmaiņas programmas laikā darbojāmies Jonas Jablonskis ģimnāzijā. Sadraudzējāmies ar citu valstu pārstāvjiem, prezentējām savu skolu un valsti, latviešu valodu un tās izcelsmi un darbojāmies dažādās radošajās darbnīcās. Lai arī gandrīz katru dienu lija lietus, tas nebija šķērslis, lai apskatītu pilsētu un labi pavadītu laiku. 6.martā braucām ekskursijā uz Viļņu un Traķiem. Nobaudījām Lietuvas nacionālos ēdienus un apskatījām Viļņas vecpilsētu kā arī dzintara muzeju. 7.marta vakarā devāmies uz populārākās Lietuvas basketbola komandas ‘Kauņas Žalgiris’ spēli. Kā paši lietuvieši apgalvo, basketbols ir viņu otrā reliģija. Nākamajā dienā devāmies uz pansionātu, kur kā savu priekšnesumu dejojām latviešu tautas dejas. Tikām ļoti sirsnīgi uzņemti un uzturam kontaktus apmaiņas studentiem no Lietuvas vēl joprojām.

    Emīlija Zaica 10.6

     

    Erasmus + project “Memories will keep us together” international meeting in Kaunas, Lithuania, 03.03.2019.-08.03.2019.

     

    A group of students I, Emīlija Zaica, Emīls Žubulis and Zane Cesberga went on an exchange program trip to Kaunas. We arrived quite late on 3 March. During this we visited Jonas Jablonskis gymnasium. Also we met new people from other countries, presented our school, country, Latvian language and its history and participated in other creative activities. Despite the fact that almost every day it was raining, we went to see the beautiful Kauna city and spend our time to its fullest. On 6 March we went to see Vilnius and Trakis. We also had an opportunity to taste their national cuisine, visit the old town and amber museum. On 7 March we went to watch Lithuanian’s best basketball team’s Kaunas Zagaris game. As Lithuanian’s say, basketball is their second religion. Next day we went to a nursing home, where we danced Latvian folk dances. The whole trip was very unforgettable and we still keep in touch with the students from Lithuania.

    Emīlija Zaica 10.6