1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Erasmus+ Florencē, Itālijā

    2019. gada 12. aprīlī

    Erasmus+ projekta “Sociālā integrācija – drosme rūpēties” starptautiskā sanāksme  Florencē, Itālijā, 31.03.-05.04.2019.

    Marta beigās septiņi 10. klašu skolēni Rūdolfs Jansons, Miks Bļodnieks, Kristiāna Elza Rozīte, Sofija Šņitņikova, Daniela Mačukāne – Pētersone, Katrīna Anna Stiebriņa, Līva Vaivade un divi skolotāji – krievu valodas skolotāja  Jeļena Strumpe un informātikas skolotājs Sergejs Zembkovskis apmeklēja Itālijas pilsētu Florenci, kur pulcējās arī citi projekta dalībnieki no Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas un Spānijas.

    Svētdien,31.martā 13.30 satikāmies lidostā, lidojām līdz Milānai, tad ar vilcienu no lidostas nonācām stacijā Milānas centrā, kur pārsēdāmies ātrgaitas vilcienā uz Florenci. Iebraucot Florencē bija jau vakars, stacijā mūs sagaidīja viesģimenes, kur arī atvadījāmies no pārējiem un devāmies uz jauno dzīvesvietu.

     Stiebriņa Katrīna Anna, 10.6 klase

    Pirmdiena, 1.aprīlis bija pirmā diena, ko pavadījām Florencē. 9:00 bijām skolā, kur satikām arī citu valstu skolēnus. Sākumā katras valsts skolēni prezentēja savu skolu un pilsētu. Pēc nelielas pauzes mums bija seminārs par populismu un rasismu mūsdienās, kas bija informatīvs un interesants. Diemžēl, tēma ir sarežģīta, tādēļ neveidojās saruna starp lektoru un klausītājiem, tomēr mēs ieguvām atziņas, par kurām citādāk, iespējams, neiedomātos. Pēc lekcijas bija pusdienas skolā, kuras sagatavoja mūsu viesģimenes. Tam sekoja brīvais laiks. Mēs izvēlējāmies apskatīt Florences centru, ievērojamākās vietas. Diena bija silta un saulaina un pirmie iespaidi par Florenci bija ļoti pozitīvi. Vakarā ēdām vakariņas viesģimenēs.

    Mačukāne-Pētersone Daniela, 10.5 klase 

    Otrdien bijām skolā, kur sadarbojamies ar citiem apmaiņas projekta skolēniem. Mēs diskutējām par aktuālām tēmām un spēlējām dažādas komunikācijas spēles. Tas bija interesanti. Vēlāk mēs ar draugiem devāmies uz lielveikalu, kur mēs sapirkāmies itāļu ēdienu mūsu ģimenēm. Vakarā ēdām picas un mums bija ballīte, kur tusējām ar visiem apmaiņas skolēniem, un izmantojām iespēju labāk iepazīties ar jauniešiem no visdažādākajām valstīm.

    Līva Vaivade, 10.6 klase

     

    Trešdien 9:00 no rīta bija jātiekas pie San Lorenzo baznīcas, kur mēs tikām sadalīti  divās grupās, lai dotos ar gidu tūrē pa Florences centru. Gids mūs veda uz galvenajiem Florences tūristu apskates objektiem, kas bija ļoti interesanti. Vispopulārākais tūristu apskates objekts ir Florences katedrāle, bet, diemžēl, mēs neiegājām iekšā katedrālē. Man visslābāk patika Florences vecais tilts Ponte Vecchio. Pēc gida tūres mums bija nedaudz brīvais laiks, pirms mēs devāmies uz Medici villu un dārziem. Tur mēs izstaigājām dārzus, uzņēmām daudz bilžu ar Florenci, jo no šiem dārziem varēja redzēt Florences centru no augšas.  Pēc pastaigas visa grupa sadalījās, daži aizgāja pusdienot, citi vēl nedaudz palika dārzos.  Pašā vakarā skolēni devās pie savām viesu ģimenēm, kur ieturēja vakariņas. Pēc vakariņām  latviešu un nīderlandiešu skolēniem notika pasākums boulingā.

    Ceturtdien no rīta skolā katra grupa nofilmēja un prezentēja sagatavotos video par priekšstatiem un stereotipiem. Daudzi akcentēja to, ka, neskatoties uz katras tautas un indivīdu atšķirībām, mēs visi esam cilvēki, mums vienam otrs jāciena un jāpalīdz.

    Pēc skolas mēs staigājām pa Florences centru un apskatījām vēl neredzētās vietas. Šī diena ļoti labi parādīja to, ka latvieši savā starpā ir ļoti draudzīgi, mēs varam paļauties viens uz otru un veidojām lielisku atbalsta grupu. Pat, ja mēs esam uz iekšu vērsti attiecībā pret ārzemju skolēniem, ‘’iekšā’’, jeb mūsu starpā, mēs esam atvērti un silti. Ļoti labi varēja just, ka ‘’savējie’’ sniedz lielāku komforta sajūtu.

    Vakarā bija kopīgs pasākums visiem skolēniem, kur vēl pēdējo reizi varēja komunicēt ar visu zemju iesaistītajiem apmaiņas skolēniem. Interesanti pavērot, kuras tautas ir burziņa vidū, un kuri savējo starpā ‘’tusē’’ maliņā. Ļoti atšķirīgi jaunieši, ļoti interesanti vērot un runāties.

    Šņitņikova Sofija, 10.3 klase 

    Piektdien agri no rīta 05.20 satikāmies Florences stacijā, atvadījāmies no savām viesģimenēm un devāmies uz ātrgaitas vilcienu. Atpakaļceļš noritēja bez sarežģījumiem, neskaitot to, ka nācās skriet no Florences - Milānas vilciena uz vilcienu, kas aizveda mūs uz lidostu, jo laiki starp tiem bija tikai 10 minūtes. Mājupceļš bija diezgan līdzīgs turpceļam, vienīgi Milānas lidostā paspējām vēl ieiet McDonalds. Atlidojot atpakaļ, mūs sagaidīja ģimenes.

    Stiebriņa Katrīna Anna, 10.6 klase