1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Erasmus +, Spānija, Valjalodida

    2019. gada 28. oktobrī

     

    No 6.oktobra līdz 11. oktobrim viesojāmies Spānijas pilsētā Valjalodidā, La Merced skolā. Projekta tēmas "Sociālā integrēšanās" ietvaros spāņi bija izvēlējušies pētīt bēgļu jautājumu. Tā ietvaros norisinājās dažādi pasākumi, piemēram, spāņu skolēni bija sagatavojuši teātra izrādi par bēgļiem, kopīgi sacerējām dziesmu par nelaimē nonākušajiem un visu nedēļā saprasto un uzzināto apkopojām gala projektā - video klipā vai neliela apjoma domrakstā. Papildus nodarbībām skolā devāmies ekskursijā uz netālu esošo Salamankas pilsētu, kur aplūkojām  12. gadsimtā dibināto universitāti, kas ir viena no senākajām joprojām pastāvošajām universitātēm Eiropā un citas šīs noslēpumainās vecpilsētas vietas.

     Katru no mums uzņēma kārtīga spāņu viesģimene, kura mūs iepazīstināja ar savas tautas kultūru, deva nogaršot dažādus spāņu nacionālos ēdienus un ļāva izprast ģimenes dzīvi Spānijā. Ar saviem jaunajiem spāņu draugiem piedzīvojām aizraujošus brīžus un lieliski iepazinām viņus, viņu ikdienas dzīvi un paradumus. 

    Paldies skolotājām Ievai Gailei, Līgai Gaiķei, kuras mūs uzraudzīja un pavadīja šajā piedzīvojumā!

     Ļoti gaidām atkaltikšanos ar mūsu spāņu draugiem šī gada novembrī!