1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Erasmus+ projekta sanāksme Somijā, Tamperē

    2020. gada 18. februārī

    Pagājušajā nedēļā, no 9. līdz 14.februārim septiņi Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēni un divas skolotājas viesojās Somijas pilsētā Tamperē.

       Braucām ar bieziem džemperiem, domādami, ka būs ļoti auksti, taču laika apstākļi bija līdzīgi kā Latvijā, īpaši sildīja viesmīlīgās ģimenes un atmosfēra, kopīgi esot ar skolēniem no vēl citām 4 valstīm. Nedēļas tēma bija “Courage to care” ( drosme nebūt vienaldzīgam), kurā uzzinājām par tautu stereotipiem no konkrētās nacionalitātes skatu punkta, pārvarējām bailes, peldot āliņģī, mācījāmies aizstāvēt viedokli debatēs. Iepazinām vietējo kultūru- neskaitāmās saunas( pat bibliotēkā un pilsētas centrā), trollīša Mumina varoņa tēlu it visur, attīstīto, moderno izglītības sistēmu un iespaidīgās tehnoloģijas. Īpaša diena bija brauciens uz Helsinkiem, kurā baudījām pilsētas skatus un neierobežotu šokolādes daudzumu Fazer rūpnīcā.

      Nenoliedzami guvām neaprakstāmu, daudzveidīgu pieredzi, vairāk pārliecības izteikt savu viedokli un jaunus draugus no Eiropas.

      Paldies skolotājām- Anitai Vanagai un Leldei Ozoliņai, kā arī Ilzei Kruglaužai par rūpēm un doto iespēju!

    Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēni - somu draugi Latvijā