1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Gruzijas delegācijas vizīte un Erasmus+ projekts “Atmiņas mūs vienos”

    2017. gada 24. novembrī

    Šodien ģimnāzijā sākās Gruzijas delegācijas vizīte sadraudzības projekta ietvaros un projekts 

     

    „Memories will keep us together”  - “Atmiņas mūs vienos” 01.09.17.- 31.08.19.

    Projekta partneri

    Instituto Thos i Codina- Spānija, Mataro

    ZESPOL SZKOL SPOLECZNYCH W WOLOWIE- Polija, Wolow

    Kauno Jono Jablonskio gimnazija- Lietuva, Kauņa

    Stredni odborna skola a Gymnazium Stare Mesto- Čehija, Stare Mesto

    Liceo Scientifico Statale "G. Galilei"- Itālija, Bitonto

    Mērķa grupa

    Skolēni 14- 18 gadi, viņu vecāki, vecvecāki

    Esošās problēmas apraksts

    Sakarā ar straujo tehnoloģiju attīstību un straujajām pārmaiņām, kas notiek Eiropā un pasaulē kopumā, veidojas paaudzes un cilvēku grupas, kas maz kontaktējas personīgi, nesaprotas, neiedziļinās viena otras problēmās, maz zina viena par otru, jūtas sociāli izstumtas un cilvēki nonāk depresijā. Daudzi cilvēki dzīvo šaurā patiesas vai nepatiesas informācijas lokā, ko sniedz sakari vai informācija internetā. Daudziem jauniešiem neinteresē vēsture un lietas, kuras neskar viņus personīgi. Savukārt vecā paaudze, kura nelieto internetu, jūtas izstumta no sabiedrības. Rodas šaubas par Eiropas Savienības nepieciešamību.

    Eiropā vērojama cīņa par identitāti.

    Fotogrāfijas palīdz mums saskatīt saikni starp paaudzēm un arī starp nācijām. Ja uztveram Eiropu kā ģimenes locekļus, nākotnes skats veidojas optimistiskāks, jo tieši  atmiņas mūs satuvina. Mums ir kopīgi mērķi un vērtības, kuras apzinoties mēs nojaucam stereotipus un stiprinam saiknes gan starp paaudzēm, gan nācijām. Vācot iepriekšējo paaudžu atmiņas, dalībnieki sapratīs, ka dzīve pirms Eiropas Savienības bija grūtāka un izaicinošāka.

    Projekta mērķi

    Parādīt, kā sabiedrība ir mainījusies pēdējo desmitgažu laikā.Satuvināt paaudzes gan valstī iekšēji, gan Eiropā kopumā, jauniešiem iemācīt dažādas prasmes, ko māk vecā paaudze, iepazīstināt ar vēstures notikumiem un likteņstāstiem, pievērst viņu uzmanību vecās paaudzes un sociāli izstumto cilvēku problēmām, palīdzēt viņiem iekļauties sabiedrībā- piemēram, mācot datorprasmes vai svešvalodas sarunfrāzes. Apliecināt ieguvumus dažādu valstu pilsoņiem no atrašanās Eiropas Savienībā.

    Projektā plānotās aktivitātes

    Veidot ģimenes kokus, vākt senču fotogrāfijas un dzīves aprakstus, intervēt, fotografēt, veidot izstādes, filmēt un mācīties dažādas prasmes no vecāka gadagājuma cilvēkiem, piemēram, ēdienu gatavošanu, rokdarbus, amatniecību. Aprakstīt senas paražas un veidot kalendārus. Palīdzēt vecākajai paaudzei apgūt datorprasmes un veidot draugu grupas ne tikai starp vienaudžiem, bet arī starp paaudzēm, izmantot arī citas valodas, ne tikai angļu, bet arī krievu, veidot kopīgus svētkus - Ziemassvētkus, Lieldienas ar labdarības akcijām un tirdziņiem u.c.

    Paredzamie rezultāti

    Tiks tuvinātas paaudzes un nācijas, iegūtas jaunas prasmes, jaunas draugu grupas un vietnes, informatīvi materiāli, kalendāri, brošūras, kopīgi svētki, izstādes un pozitīvas emocijas, noslēgumā taps kopīgs grafiti Spānijā.

    Foto