1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Ideju diena skolotājiem 2023 - Agnese Kramēna-Juzova

    2023. gada 21. martā

    Apmēram 150 tehnoloģiju mācību jomas skolotāji 16. martā apmeklēja konferenci “Risinājumi jēgpilnai tehnoloģiju mācīšanai”, ko organizēja Riga Business School.

    Pasākumu atklāja Raimonds Lapiņš- valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos, Jānis Grēviņš- Riga Business School direktors un  Kārlis Strautiņš-  Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs.

    Ievaddaļā bija iespēja dzirdēt trīs iedvesmojošas runas no ASV, Igaunijas un Latvijas, turpinājumā skolotāji apmeklēja dažādas praktiskās nodarbības: Kā mācīt programmēšanu pēc CS50 Classroom materiāliem; Prototipēšanas izaicinājumi skolā; Tehnoloģiju izmantošana starpdisciplinārā mācību projektā; Hakatons kā alternatīva mācīšanās metode skolā.

    Vienu no apmeklētākajām darbnīcām “Dažādu digitālo rīku izmantošana datorikas apguvē pamatskolā” vadīja mūsu skolas skolotāja skolotāja

    Agnese Kramēna-Juzova.

    Tas bija kā pieredzes stāsts par dažādu digitālo rīku izmantošanu mācību procesā datorikas apguvē Āgenskalna Valsts ģimnāzijā. Nodarbībā tika apskatītas dažādas platformas, lai veicinātu skolēnu interesi apgūt jauno mācību saturu, strādātu grupās un īstenotu dažādus projekta darbus. Radīti konkrēti jauniešu sasniegtie rezultāti un projektu darbu piemēri.

    Pasākums noslēgumā  skolotāji un eksperti diskutēja par tematu “Tehnoloģiju mācību jomas skolotāja loma, izaicinājumi un iespējas”.