1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Jēkabam Bernātam Zelts 4.Starptautiskajā Mūzikas Olimpiādē Tallinā!

    2018. gada 25. aprīlī

    Jēkabam Bernātam Zelts 4.Starptautiskajā Mūzikas Olimpiādē Tallinā!

    Sveicam un lepojamies! Jēkabs Bernāts ( skolotājs Edvīns Dziļums) godam pārstāvēja Latviju, Rīgu un ĀVĢ 4.Starptautiskajā Mūzikas Olimpiādē Tallinā (18.-21.04) iegūdams Zelta Diplomu! Liels paldies arī izcilajiem mūziķiem – Martai Paulai Pauliņai un Francim Karpenskim –Allažam par ieguldīto darbu sagatavojot un atskaņojot Jēkaba kompozīciju !

    Vēl lielāks paldies Jēkaba un Franča vecākiem par nesavtīgu , finansiālu un morālu atbalstu un ziedoto laiku lai jaunieši varētu aizbraukt un piedalīties Olimpiādē. Bez Jūsu ieguldījuma tas nebūtu iespējams! Tāpat paldies Jelgavas 4.vsk. un Jelgavas Domei par piedāvāto iespēju aizbraukt !

    Olimpiādes darba kārtība ļoti smaga – 3 dienas, 4 pārbaudījumi par katru saņemot atbilstošos punktus. Teorija ( ļoti plašs tēmu loks, daudz igauņu mūzikas, no baroka līdz rokam! 15 punktu vērtībā, solfedžo (dziedāšana no lapas ) un ritmizēžana,(10 p), tautas dziesmas solo dziedāšana-(15 punktu) ( diemžēl lielākā daļa neievēroja šo Nolikuma punktu un dziedāja gan ar klavieru , gan citu instrumentu pavadījumu un ansambļos? ).

    Galvenā visvairāk punktu vērtībā (20) kompozīcija ! Konkurence ļoti sīva 33 labākie , talantīgākie , muzikālākie jaunieši no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Čehijas, Slovākijas , Slovēnijas , Horvātijas un pat no tālās Kipras!

    Olimpiādes atmosfēra ļoti sirsnīga un draudzīga. Sākot no atklāšanas koncerta kopīgi dziedot Olimpiādes Himnu un sevišķi 19.04 vakarā katrai delegācijai izpildot savas tautas mūziku. Latvieši izcēlās ar krāšņu uzvedumu dziesmās un rotaļās iesaistot visus dalībniekus. Ar lepnumu par savas tautas mūziku dziedāja un muzicēja visi jaunieši. Ļoti interesanti bija klausīties kompozīcijas. Daudzveidīgi izpildītāju sastāvi , instrumenti, oriģināli , droši meklējumi un interpertācijas! Organizātori ļoti dāsni apbalvoja visus Olimpiādes dalībniekus gan ar gardajām “Kalev “ šokolādēm un citām balvām! Uzvarētājiem dāvanā Ukulele! Jēkabam tika gods vienam no pirmajiem griezt speciālo Olimpiādes torti ar Mūzikas Olimpiādes emblēmu!

    Viva la Musika!

    Uz tikšanos 5.starptautiskajā Mūzikas Olimpiādē Kiprā 2020 .gadā !