1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Karjeras nedēļa 2020

    2020. gada 26. oktobrī

    Čau, mani sauc Kristers, mācības Āgenskalna Valstī uzsāku jau tālajā 2016. gadā, kad iestājos fizmatos. Skolas laikā īsti nezināju, ko vēlos darīt un kur vēlos studēt, taču 12. klases laikā mani sevišķi ieinteresēja Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga  jeb zviedri). Dzirdēju, ka šajā prestižajā skolā esot sarežģīti iestājeksāmeni un intervijas, tādēļ arī pieteicos, lai sevi pārbaudītu. Paralēli gatavošanās procesam mani skolā arvien vairāk sāka interesēt ekonomika, tādēļ, kad saņēmu apstiprinošu vēstuli no augstskolas rektora, izvēli veikt vairs nebija diez ko sarežģīti.

    Šobrīd esmu otrā kursa students (bakalaura programma ilgst trīs gadus) un noteikti nenožēloju sevis veikto izvēli. Studiju gaita ir diez ko intensīva, nav pārlieku daudz brīvdienu, taču, iemācoties saplānot savu laiku, nav tik traki. Hobiju ziņā studentu asociācija ir pretīmnākoša, jo dažādās studentu biedrībās un organizācijās vienmēr varēs atrast ko sev interesējošu, piemēram, debates, koris, dažādi sporta pulciņi, sponsoru piesaiste un daudz kas cits. Darbu atrast skolas studentiem nav diez ko sarežģīti, taču, protams, tas ir jāprot apvienot ar skolu, piemēram, pats es jau pirmajā kursā ar sava skolas mentora palīdzību atradu darbavietu, kurā strādāju vēl šobrīd un esmu apmierināts (mans priekšnieks arī ir SSE Riga absolvents).

    Kopumā, ja tev interesē ekonomikas/finanšu/uzņējdarbības skola, kurā ir samērā intensīvas studijas, kurā ir studenti un pasniedzēji no visas pasaules un kura teju garantē darba iespējas un plašu paziņu loku, SSE Riga ir domāta tev.

    Kristers Melnis


    Savas skolas gaitas ĀVĢ uzsāku 10. klasē, mācoties matemātikas un ekonomikas klases novirzienā. Vēl tagad atceros prieka pārdzīvojumus par izturētājiem iestājeksāmeniem, jo man bija ne tikai uztraukums, vai tiešām spēšu iekļūt starp visiem mācībām ĀVĢ, bet arī nelielas bailes par to kā vispār mana dzīve pavērsīsies pēc tā, ka arī sāku pirmo gadu mācīties Rīgā, jo biju ar ģimeni pārcēlusies uz galvaspilsētu no Dobeles. Viss bija pilnīgi jauns un svešs, bet tajā pašā laikā ļoti intrigējošs.

    Tūlīt pēc skolas gaitu uzsākšanas mani interesēja papildus ārpusklašu aktivitātes. Jau biju noskaidrojusi, ka arī ĀVĢ darbojas neliela skolēnu pašpārvalde, un es uzreiz zināju, ka vēlos tajā darboties. Mana motivācija bija būt arī starp citiem skolēniem, kuri nebija mani klases biedri, lai vairāk ar visiem sadraudzētos un ātrāk iejustos jaunajā skolā, kas, manuprāt, katram jaunietiem, kuram paliek 16 gadi, ir svarīgi.

    Pietika tikai ar manas pašas interesi, lai pēc tam par visu, kas tālāk notika, man būtu prieks un lepnums, jo 3 gadi ĀVĢ bija mani pati labākā vidusskolas pieredze kādu vien var vēlēties.  Veiksmīgi tiku cauri visiem skolas eksāmeniem un pat paguvu sevi un citus skolēnus iesaistīt aktīvā skolēnu pašpārvaldes darbā, kuru vadīju 2 gadus kā pašpārvaldes prezidente.

    Iespējams, tieši tas ielika man pamatus tam, ar ko nodarbojos pašlaik. Esmu komunikācijas speciāliste un apzinīgi vadu savu zīmolu un uzņēmumu SIA CINDY MEDIA. Mani interesē digitālais mārketings - personīgā un uzņēmuma zīmola veidošana Instagram. Esmu pašlaik aktīva digitiālā satura autore un ar savām zināšanām un iedvesmu dalos savā Instagram profilā, ko ir iemīļojuši ne tikai sekotāji, kuriem ir līdzīgas intereses un vērtības kā man, bet arī uzņēmumi, kuriem palīdzu ikdienas komunikācijā sociālajos tīklos.

    Mana dzīves devīzei ir vienmēr bijusi "pat, ja ir bail, darīt tik un tā", proti, arī man ir bijušas bailes par to, ka kaut kas var nesanākt, ka kāds ir labāks par mani un ka riski ir visur. Tā ir. Uzvarētāji arī to saprot, bet dara un iet uz priekšu, neskatoties ne uz ko. Tieši šī iemesla dēļ es nebaidījos un pieteicos studijām Latvijas Universitātē, nezinot, kur mana karjera mani aizvedīs. Es sekoju tam, ko mana iekšējā balss man vienmēr priekšā bija teikusi.

    Ja lietas padodas, tās sanāk viegli, tāpēc ir jādara tas, kas patīk vislabāk. PUNKTS.

    Atceros, ka bieži vien paralēli studijām, nācās savu laiku apvienot arī ar darbu. Tas ne vienmēr ir viegli, kā arī patīkami, bet tas ir tā vērts, lai iemācītos, ko nozīmē pašam nopelnīt savu pirmo naudiņu. Man bija prieks, ka es tādā veidā varēju iegādāties sev pirmo datoru un pat iPhone telefonu. Sajūtas ir fantastiskas, un tieši šie mazie apbalvojumi sev pašam rada iekšēju pārliecību par to, ka - v i s s  i r  i e s p ē j a m s.

    Man ļoti patīk plānot savu laiku un tieši tāds ir arī mans darbs - es esmu sava laika noteicēja. Ceļos no rītiem pēc sava modinātāja, ieturu gardas un sātīgas brokastis, lai ir spēks visai dienai un pirmajam dienas cēlienam, jo tad ir visradošākais brīdis darbam. Es rakstu tekstus, ierunāju audio ziņas, filmēju video sižets, apstrādāju vizuālos materiālus - bildes un grafikas, uzmanu mārketinga kampaņas un ik dienu konsultēju desmitiem cilvēkiem. Dienas beigās mani piepilda gandarījuma sajūta un laiks, šķiet, nekur nav bijis pazaudēts.

    Dienu no dienas, nedēļu pēc nedēļas līdz paiet mēneši un vēl viens gads. Mani motivē darīt vairāk jaunas idejas un izaicinājumi, kuros varu sevi pārbaudīt. Darīt un nebaidīties.

    Ne velti saka, ka talants viens pats Tev nenodrošinās karjeru, tikai darbs un pareiza attieksme pret sevi un savu laiku. Labāk darīt vienu lietu kvalitatīvi, nekā daudzs reizē bez vērtības.

    Es noteikti mudinu visus ļauties eksperimentiem, jo savu sapņu darbu es sasniedzu caur daudzām neskaitāmām neveiksmēm. Es sapratu desmtitiem virzienus, kurus nevēlos, lai nonāktu līdz vienam. Tas ir mans stāsts par uzdrošināšanos darīt vairāk un atklāt sevi.

    Novēlu to katram! Lai izdodas!

    Ar sirsnīgiem sveicieniem visai ĀVĢ saimei,

    Sindija Bokāne


    Sveiciens visiem Āgenskalna Valstī!

    Es esmu Elizabete un Āgenskalna Valsts ģimnāziju absolvēju 2018. gadā. Mans laiks šajā skolā pagāja nemanot, un atceroties to tagad, man prieks, ka izvēlējos šo skolu pēc savas 9.klases. Iepazīti patiesi forši cilvēki un es varu teikt, ka man ļoti patika sava klase un joprojām kontaktējos ar ļoti lielu daļu pat pēc vidusskolas pabeigšanas, ņemot vērā to, ka katrs aizgāja citu ceļu. Arī es, pati absolūti nezinādama, ko vēlos darīt pēc 12.klases, aizgāju uz izstādi “SKOLA 2018”, kur arī staigāju apkārt, kaut ko it kā meklējot, un tad atdūros pie “Vidzemes Augstskolas” stenda, kur mani sagaidīja 2 ļoti runātīgi jaunieši un prasīja, ko tad es īsti gribētu mācīties. Pēc sarunas ar viņiem, aizbraucu uz Valmieru, kur arī vienu dienu sekoju līdzi studentiem un mācību procesam. Ilgi nevarēju saprast vai gribu mācīties prom no Rīgas, bet tad mani iedrošināja vārdi “bet tas taču ir tikai uz 4 gadiem!” un tā es nokļuvu Valmierā. Šobrīd es pat nevaru izskaidrot to, cik es esmu laimīga, ka izvēlējos braukt prom no Rīgas un mācīties mazākā augstskolā. ĪSTA KOJU DZĪVE ! Un tas, ka es esmu iepazinusi cilvēkus no dažādiem kursiem un kopā mēs visi vakaros spēlejam “Mafiju”, nu bet kur vēl šitā? Šobrīd mācos 3.kursā, Tūrisma organizāciju un vadību, sākoties studijām zināju, ka gribēšu doties Erasmus apmaiņas programmā, taču nezināju kad, pat mūsu virziena vadītājs visiem mums teica “Jums dod naudu bez maksas! Lūdzu brauciet erasmusā!” Pieteicos uz trešā kursa pirmo semestri, uz Portugāli, pagājušā gada decembrī. Tad, protams, 2020.gada marts un Covid mazliet mainīja pasauli, bet es turpināju cerēt,  ka Portugāle neatcels erasmus iespēju. Tas paldies dievam nenotika, jo vasaras laikā, nebija tik daudz saslimušo, un tā es Septembra vidū lidoju uz Portugāli. Šobrīd šo rakstu atrodoties Portugāles pilsētiņā – Viana do Castelo, un jau pusotru mēnesi man pietrūkst griķi, kefīrs, krējums un “kārums” biezpiena sieriņi ! Bet pat ar visu šobrīdejo situāciju, kad maskas šeit jāvelk arī ārā uz ielas, un “lockdown” sākas no pirmdienas, es tiešām nevaru sūdzēties, baudam skaistos skatus, kad varam, tad ceļojam un ēdam – “Pastel de nata” kūkas ! Mums ir traki forša Erasmus komanda un mēs dzīvojam klosterī, kas reizē ir arī bērnudārzs, kapi un kojas, un šo var piedzīvot tikai Portugālē.

    Beigās es vēlos pateikt to, ka nebaidieties izkāpt no komforta zonas, tie, kas Rīgā ir pavadījuši visu dzīvi, braucat un izbaudat dzīvi kojās! Ir ļoti forši un jūs nenožēlosiet ! Kā arī ziņa pilnīgi visiem, kas varbūt šaubās par Erasmusu, NĒ, braucat un baudat, kad vēl šāda iespēja? Lai jums viss forši !

    Elizabete Krūmiņa


    Labvakar!

    ''Ņemot vērā globālo situāciju, diemžēl šogad nevaram tikties klātienē, bet jāpielāgojas esošajai kārtībai. Pēdējos gados, kad nāku ciemos, tad sāku savu stāstāmo ar to, ka skolas laikā nebiju pats centīgākāis un prātīgākais skolēns. Kāpēc? Jo jebkuram ir jādod ceriba, ka saņemot sevi rokās un noticot var sasniegt augstas virsotnes. Un visi ejam cauri kāpumiem un kritumiem. 
    Ņemot vērā, ka kopš 2012.gada, kad absolvēju, esmu strādājis daudz dažādās nozarēs, mainījis darba vietas, meklējis savu aicinājumu, tad aprakstīt to būs gari un nebūs tas pats, kas izstāstīt dzīvē, tāpēc es palikšu pie novēlējuma formāta un gaidīšu brīdi, kad atkal varēsim visi tikties!

    Novēlu visiem veiksmi, spēju adaptēties izaicinājumiem, noticēt sev un veselību!

    Kā arī no sirds pateicos visiem skolotājiem ar kuriem krustojās mans ceļš un skolas vadībai, ka noticējāt un iedevāt nozīmīgāko mācību dzīvē - nepadoties!''

    Ar cieņu,

    Kristaps Eihmanis

     


    Cien. ĀVĢ absolventi!

    Aicinām jūs piedalīties Karjeras nedēļas pasākumā!

    Rosinām uzrakstīt savu "Veiksmes stāstu" (brīvā formā) - skolas gaitas, studijas, karjera.

    Jūsu stāsts tiks publicēts www.avg.lv sadaļā - Jaunumi - Karjeras nedēļa 2020

    Stāstu un savu foto  lūdzam iesūtīt skolēnu pašpārvaldei avgdome@gmail.com

    vai skolēnu pašpārvaldes koordinatorei Jeļenai Strumpei strumpejelena@inbox.lv līdz 08.11.2020.

    Cerot uz jūsu atsaucību,

    Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvalde