1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    ‘’Literāti’’ iejūtas īsto literātu vidē.

    2016. gada 22. aprīlī

    21.aprīļa vakarā ĀVĢ 10.5 skolēniem bija lieliska iespēja piedalīties

    Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā Spīķeru koncertzālē. Visu pavasari lasījām gada balvai nominētās grāmatas trijās kategorijās, mūsu pirmās recenzijas lasāmas www.laligaba.lv mājalapā. Jau otro reizi šāda iespēja bija tieši ĀVĢ programmas ‘’Valodas un kultūra’’ skolēniem.

     Mums pašiem tas bija liels un priecīgs piedzīvojums – būt daļai no kaut kā tik īpaša, svinīga. Priecīgas emocijas plūda pāri īpaši tad, kad mūsu pašu veidotais video tika parādīts visai Latvijai tik prestižā pasākumā, kad cilvēki to novērtēja un redzēja mūsu klases pirmos radošos meklējumus.  Vēl īpaši bija brīži, kad varēja paspiest roku un iedot buču uz vaiga tādām personībām kā Jānim Rokpelnim, Kārlim Vērdiņam, Guntim Berelim u.c. latviešu literatūras klasiķiem. Sajutāmies patiešām neatkārtojami. Tā bija ne tikai brīnišķīga iespēja pateikt paldies autoriem, literātiem, kuri devuši lielu ieguldījumu literatūrā un arī mums patikuši (ne vienmēr būt klasiķiem un patikt jauniešiem ir viens un tas pats). Mūsu 10.5 klase patiešām ir ļoti pateicīga mūsu mīļajai audzinātājai Ivetai Ratinīkai, kura deva mums tik lielisku iespēju – projekta darba ietvaros iejusties jauno literatūrkritiķu ādā. Semestra sākumā, uzsākot vidusskolas gaitas, nemaz prātā nevienam neienāca, ka varēsim piedalīties tik brīnišķīgā pasākumā.

     

    Emīlija, 10.5