1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    "CITS BAZĀRS pavasarī 2023" balvas

    2023. gada 09. martā

    4.martā gadatirgū "CITS BAZĀRS pavasarī 2023" tika pasniegtas balvas labākajiem skolēnu mācību uzņēmumiem (SMU) un to dalībniekiem. Pasākums norisinājās tirdzniecības centrā “Domina Shopping”, piedaloties un ar pašu radītiem produktiem tirgojoties 270 skolēnu mācību uzņēmumiem no visas Latvijas. Pasākumu organizēja izglītības organizācija Junior Achievement Latvia (JA Latvia) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

    Bazāra ietvaros skolēnus vērtēja ne tikai pircēji, bet arī žūrija 50 pieredzējušu profesionāļu sastāvā no uzņēmumiem, akadēmiskajām struktūrām, finanšu sektora un valsts pārvaldes, pasniedzot balvas desmit nominācijās.

    Varam lepoties, ka nominācijā “Labākais SMU produkta zīmols” pamatskolu grupā uzvarēja 8.2 klases skolēnu Mārtiņa Gulbja un Beatrises Helmanes radītais SMU “Komatieris ar interaktīvu vietni, kas noderēs, lai iemācītos pareizi lietot pieturzīmes latviešu valodā. Balvu uzvarētājiem pasniedza ziņu portāls “Delfi”.

    Tāpat varam lepoties, ka nominācijā "Business pitch" balvu saņēma 8.2 klases skolniece Amēlija Tīna Zariņa, kas profesionāli reklamēja savu SMU "Wuff, wuff!"

    Vidusskolu grupā simpātiju balva no "Caffeine LV" tika SMU "Planté".

    Paldies uzņēmīgajiem un radošajiem skolēniem, kā arī viņu mentoriem Inesei Ozolai un Lindai Ozoliņai

    FOTO no JA Latvia un personīgā arhīva.

    Skolotāja Linda Ozoliņa.