1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Par apmaiņas programmu uz Gruziju Unity in Diversity

    2019. gada 08. aprīlī

    Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēni jau 2 gadus ir piedalījušies apmaiņas programmā ar sadraudzības skolu LTD Elitist School “Gorda”. Skolēni, kuri septembrī uzņēma un iepazīstināja gruzīnus ar Latviju, marta pēdējā nedēļā devās satikties ar jauniegūtajiem draugiem kūrorta pilsētā Batumi.
                Katru darba dienu dienas pirmo daļu pavadījām skolā. Gleznojumā uz sienas iemūžinājām Latvijas kontūru ar dažādiem simboliem. Piedalījāmies sporta spēlēs, ēdiena noformēšanas, kā arī dziesmu minēšanas konkursā, tādēļ katrs varēja izpausties sev tīkamākajās aktivitātēs. Kopīgi pavadītajā laikā ārpus skolas mēs braucām ar funikulieri, apmeklējām muzeju un delfināriju, kurā noskatījāmies brīnišķīgu šovu. Brīvajā laikā izbaudījām Batumi gan kā tūristi, staigājot pa vecpilsētu vai arī bulvāri, kas apbur ar Melno jūru un mums neierastajām palmām, gan kā īsti gruzīni, ciemojoties pie vecvecākiem, baudot tradicionālos ēdienus, iejūtoties viņiem ierastajā dienas ritmā un esot daļa no viņu ikdienas. Lai arī neliela dzīvesveida maiņa dažreiz liek justies nekomfortabli, manuprāt, tā ir vislabākā pieredze, kādu var iegūt, un tas ir iespējams tikai tad, ja esi starp vietējiem iedzīvotājiem. Nesteidzīga iešana, laika neievērošana, neizprotama satiksme, pārsteidzoša laipnība un izpalīdzība ir tikai daļa no tā, ko izbaudījām šajās sešās dienās.
                   Ikvienam paliks savi iespaidi par apmaiņas programmā piedzīvoto, taču domāju- droši varu apgalvot, ka ikvienam tā bija lieliska pieredze un atmiņām bagāts ceļojums.

                                                                                                               Airita Skaldere, 11.3 klase

     

     

    Mūsu skola piedalās vairākās starptautiskās programmās, viena no tām ir ar saulainās Gruzijas skolu Gorda Batumi pilsētā. Šajā apmaiņas programmā mūsu skolēniem bija iespēja piedalīties jau otro reizi, arī es piedalījos jau otro gadu.

    Šis gads, kā tas jau bija gaidāms, bija citāds. Šogad apmaiņas programmā piedalījās gan citi  latviešu, gan arī gruzīnu bērni, atšķīrās arī abu skolu programmas, kā izklaidēt un iepazīstināt ar savu skolu un kultūru kopā pavadāmajā laikā.

    Kad gruzīni bija Latvijā, mēs varējām parādīt mūsu skolu, kā mēs mācāmies, dažādus apskates objektus gan Rīgā, gan ārpus tās. Pēdējā marta nedēļā, kad braucām uz Gruziju pie savām viesģimenēm, bija viņu kārta mums rādīt gan viņu skolu, gan arī skaisto Batumi.

    Gruzijā piedalījāmies  mācību stundās,  iepazinām skolu, brīvajā laikā ar viesģimenēm izstaigājām bulvāri gar jūru no A līdz Z, pieēdāmies hačapuri un hinkaļus, un, atgriežoties Latvijā, varu droši teikt, ka mēs ieguvām neizmirstamas atmiņas, kā arī draugus. Lai gan aizbraucām uz Gruziju vienā no tās aukstākajām šī gada nedēļām , mūs spēja sasildīt viņu viesmīlība un rūpes par mums.

    Leora Gadžiramazanova, 10.4