1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Pirmās palīdzības sacensības

    2023. gada 26. maijā

    Rīgas skolu jauniešu pirmās palīdzības sniegšanas sacensības 23. maijs, 2023

    2023. gada 11. un 16.maijā aizvadītas Rīgas skolu jauniešu pirmās palīdzības sniegšanas sacensības, kuras notika pēc 3 gadu pārtraukuma Covid -19 pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ. Sacensības organizēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību "Latvijas Sarkanais Krusts". Šogad tās notika Rīgas Valdorfskolā.

    Sacensības norisinājās divās vecuma grupās atsevišķi pamatskolas un vidusskolas posma skolēniem, kopumā piedalījās 15 komandas.

    Pirms sacensību sākuma sertificēti  un pieredzējuši pirmās palīdzības sniegšanas speciālisti komandām demonstrēja cietušā atdzīvināšanas paņēmienus uz manekena, cietušā glābšanu no avarējuša automobiļa un bezsamaņā esoša cietušā novietošanu stabilā sānu pozā. Vienlaicīgi skolēniem pašiem bija iespēja veikt iepriekš minētās darbības, saņemt konsultācijas un atbildes uz interesējošiem jautājumiem vēl pirms sacensību sākumā. Savukārt, sacensību laikā komandas pārbaudīja savas prasmes un zināšanas pirmās palīdzības sniegšanā vienā teorētiskajā un četros praktiskajos etapos ar vairākiem cietušajiem, kuros ar grimētāju un statistu palīdzību bija atveidoti dažādi nelaimes gadījumi. Darbības norisinājās dažādās imitētās nelaimes gadījumu situācijās, piemēram, mācību stundā,  sporta laukumā, auto avārijā, atpūtas laikā mežā un tml.