1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    SMU sasniegumi

    2022. gada 09. decembrī

    Š.g. 3.decembrī norisinājās skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku tirdziņš CITS BAZĀRS ziemā, kur tika pasniegtas balvas labākajiem SMU deviņās nominācijās. Beidzot pēc divu gadu pārtraukuma CITS BAZĀRS atkal norisinājās klātienē, kur tirdzniecības centrā “Domina Shopping” savus izstrādājumus piedāvāja 270 skolēnu uzņēmumi no visas Latvijas. Pasākumu organizē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

    Pasākuma ietvaros skolēnus vērtēja ne tikai pircēji, bet arī vairāk kā 50 pieredzējuši profesionāļi no uzņēmumiem, akadēmiskajām struktūrām, finanšu sektora un valsts pārvaldes, pasniedzot balvas deviņās nominācijās.

    Nominācijā “SMU biznesa potenciāls” vidusskolu grupā uzvarēja un balvu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras saņēma SMU “TE, skolnieces no 11.6 klases Ance Celma, Līva Egle, Agnese Rāte un Daniela Kadžule. SMU "TE" saviem klientiem piedāvā 100 lietas emocionālai uzlādei īpašā sajūtu burciņā. 

    Balvu no LR Patentu Valdes nominācijā “Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums” starp pamatskolu grupām ar triumfu uzvarēja SMU “Komatieris, skolēni no 8.2 klases Mārtiņš Gulbis un Beatrise Helmane. SMU "Komatieris" izveidojuši interaktīvu vietni, kas noderēs, lai iemācītos pareizi lietot pieturzīmes latviešu valodā.

    Paldies uzņēmīgajiem un radošajiem skolēniem!

    Skolotāja Linda Ozoliņa.

    Foto: Ja Latvia