1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Skolas līdz uzvarai

    2024. gada 17. oktobrī

    Ar prieku un lepnumu varam paziņot, ka pēc remonta 4. stāva gaitenī ir uzstādīts Ukrainas karogs no frontes līnijas par godu 2024.gada sākumā RĀVĢ un biedrības “Tavi draugi” organizētajai Ukrainas atbalsta akcijai “Skolas par uzvaru”. Skolniece Emīlija Kļaviņa, izveidojot aktīvu domubiedru komandu, februāra sākumā izsūtīja vairāk kā 600 e-pastus visām skolām Latvijā ar aicinājumu atbalstīt tādas karavīru brigādes kā “Legion-V”, “Azov” un citas, kas aktīvi aizstāv Ukrainu un atbild par mieru Eiropā un Latvijā. Akcijas atbalsts nacionālā līmenī bija milzīgs, vairāk nekā 100 skolas no visas valsts visu februāri ziedoja karavīriem, un, pateicoties biedrībai “Tavi Draugi” loģistikas risinājumiem, uz Ukrainu spējām nogādāt vairāk kā 10 tonnas ar ziedojumiem. Ceram, ka šī akcija iedvesmoja vairot labo un ir piemērs, ka ikviens RĀVĢ un citas skolas skolēns var realizēt savus sapņus, padarot pasauli par labāku un drošāku vietu.

    Uz paša karoga ir karavīru paraksti, un, kad sazinājāmies ar karavīriem, lai pateiktu, ka viņu parakstītais karogs tiks izstādīts skolā, viens no karavīriem vārdā Aleksandrs pauda, ka, dzirdot to, viņam pa visu ķermeni noskrēja skudriņas, viņš to ļoti novērtē, jo diemžēl viņa paša skolu krievu karaspēks ir iznīcinājis. Turpināsim domās un darbos atbalstīt Ukrainu! Saules mūžu Ukrainai un Latvijai!