1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Tikšanās ar rakstnieci Sabīni Košeļevu

    2016. gada 21. janvārī

    19.janvāra priekšpusdienā, kad aiz ĀVĢ logiem virpuļoja dejā smalkas sniega pārsliņas, omulīgā gaisotnē skolas lasītavā tikās

    “Bērnu un jauniešu žūrijas 2015” eksperti, citi grāmatu lasītāji, bibliotekāre no kaimiņu bibliotēkas “Zvirbulis“ un grāmatas “Rīga – Maskava. 21.gadsimta mīlasstāsts” autore Sabīne Košeļeva, kurai tā ir pirmā izdotā grāmata. Galvenais iemesls, lai tiktos ar rakstnieci, bija tas, ka viņas debijas grāmata bija “Bērnu un jauniešu žūrijas 2015” kolekcijā.

                                                                  

    Tikšanās laikā grāmatas autorei tika uzdoti dažādi jautājumi, un grāmatas autore. Viņa arī izteicās, ka nejūtoties kā rakstniece, jo uzskatot, ka rakstnieks ir tas, kurš pamatā nodarbojas ar rakstniecību un viņam ir ne viena vien izdota grāmata. Jaunieši uzzināja, ka grāmatā “Rīga - Maskava” Sabīne Košeļeva ievijusi gan notikumus no savas dzīves, gan emocionālo pieredzi, gan izmantojot prototipus tēliem, bet neatklāja, kuri notikumi un personāži ņemti no personīgās dzīves. Viņa pievērsusies tēmai, par kuru sabiedrībā diskutēt joprojām nozīmē kādu sāpināt – par krievu un latviešu attiecībām -, izvēloties to attiecību modeli, kas cilvēkus visvairāk satuvina, bet reizēm spēj arī visvairāk sāpināt, proti, mīlasstāstu. Skolēni arī izteica savas domas par lasīto grāmatu un atzina, ka tā patīk tāpēc, ka galveno varoņu attiecības ir īstas, patiesas, tās nav romantizētas, rožainas, izcakotas un ka grāmatu bija viegli lasīt, jo bija bauda iedziļināties autores valodā.

    Jaunieši arī uzzināja par viešņas literāro gaumi, attieksmi pret mūziku, skolu. Tikšanās beigās tika uzņemti foto kadri kopā ar Sabīni Košeļevu, kas liecina par to, ka pasākums bija izdevies, laiks bija pavadīts patīkamā atmosfērā, un ar savu smaidu un šarmu rakstniece, iespējams, ir radījusi vēlēšanos izlasīt  grāmatu “Rīga - Maskava“ arī tiem, kuri vēl to nav izdarījuši.

    Pēc pasākuma rakstniece Sabīne Košeļeva skolas Viesu grāmatā ierakstīja šādus vārdus: “Mīļš paldies par sirsnīgo uzņemšanu! Šādas tikšanās un sarunas ir vislabākā kritika un atgriezeniskā saite, neviena recenzija tam nestāv klāt. Jo rakstu par īstiem cilvēkiem, tāpēc sarunas ar īstiem cilvēkiem priecē jo īpaši!” Paldies arī viešņai par radītajiem jaukajiem kopā būšanas mirkļiem!