1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Zelts ģeogrāfijā

    2023. gada 24. augustā

    Izcili sasniegumi Starptautiskajā Ģeogrāfijas olimpiādē

    No 8. līdz 14.augustam Bandungā, Indonēzijā norisinājās 19. Starptautiskā ģeogrāfijas olimpiāde (iGEO), kurā mūsu skolas skolnieks Rihards Daugavvanags – Vanags ieguva zelta medaļu, uzrādīdams labāko sniegumu Latvijas izlasē un Baltijas valstīs un atkārtojot Latvijas komandas līdz šim labāko rezultātu – 13.vietu dalībnieku kopvērtējumā. Kopumā olimpiādē piedalījās 180 skolēnu no 54 valstīm.

    Par olimpiādi izsakās Rihards Daugavvanags-Vanags: “iGEO olimpiāde un sasniegumi tajā, protams, ir virsotne, par kuru es tagad droši varu apgalvot, ka esmu to sasniedzis. Jā, bija grūti, jo šī bija viena no visattālākajām starptautiskajām olimpiādēm pēdējo gadu laikā, nācās pierast pie ekvatoriālā klimata, olimpiādes uzdevumi, kā jau paredzēts, bija ļoti kompleksi, pārbaudot ne tikai teorētiskās zināšanas, analīzes un sintēzes prasmes, bet arī praktiskas iemaņas – skiču, shēmu zīmēšanas un kartēšanas prasmes. Tomēr, par spīti svelmei un cīņai pret laiku uzdevumu risināšanā, izdevās nokļūt uz medaļu pjedestāla. Pozitīvo garu vairoja arī nepieredzētā Indonēzijas ainava – gan vulkāna krātera apmeklējums, senie tempļi, vulkānisko ieleju skati un, protams, rīsu un tējas lauki.”

    “Izsaku pateicību abiem mūsu ģimnāzijas ģeogrāfijas skolotājiem – Santai Miksonei-Tukišai un Tomam Krūmiņam par pedagoģisko darbu pamatskolas un vidusskolas posmā, kas bija īpaši svarīgs, lai izveidotu teorētiskās zināšanas, kuras vēlāk sekmīgi pielietoju olimpiādes norisē.”