1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Florence, Itālija

    2022. gada 06. aprīlī

    Erasmus+ projekta “Sociālā integrācija” skolēnu un skolotāju vizīte Florencē, Itālijā.

    Marta beigās 5 skolēnu grupa un 2 svešvalodu skolotājas – Ilze Kruglauža un Jeļena Strumpe devās uz saulaino Itālijas pilsētu Florenci, lai piedalītos starptautiskā projekta pasākumā, kura dalībnieku vidū ir Norvēģijas, Somijas, Spānijas, Itālijas un Polijas skolēni. Mūsu skolēni dalās savos iespaidos.

    Pirmajā dienā mēs no rīta devāmies uz skolu. Pašā dienas sākumā mēs spēlējām iepazīšanās spēli bingo. Kopumā mēs bijām ap 50 skolēnu no 6 valstīm, tādēļ bija nedaudz sarežģīti atcerēties skolēnu vārdus. Tālāk sekoja iepazīšanās prezentācijas, kuras katra valsts bija sagatavojusi. Tur tika pastāstīti ģeogrāfiskie fakti, interesantie fakti, fakti no vēstures un nacionālie ēdieni. Pēc vairāku prezentāciju noklausīšanās sekoja pusdienas, kurās katra valsts bija sagatavojusi kādu nacionālo ēdienu. Latvija pasniedza šprotes. Sākumā mums nelikās, ka kādam tās varētu garšot, bet bija diezgan liels pārsteigums- ļoti daudz skolēniem un skolotājiem tās garšoja. Pirmā diena bija ļoti interesanta, uzzinājām daudz ko jaunu par citām valstīm un nogaršojām to nacionālos ēdienus.

    Amanda Trezune, 10.3

    Otrā dienā saulainajā Florencē. Laiks bija silts un saulains, tāpēc pēc īsas instruktāžas un lekcijas par ‘’No hate speech’’ mūsu grupa devās skolas pagalmā. Visus dalībniekus sadalīja 2 grupās un tika izdalītas lapas ar situācijas aprakstu. Pēc 10 minūtēm, kad visi bija iepazinušies un mazliet aprunājuši katras grupas rīcības, tās sagāja kopā, un sāka spēlēt doto stāstu lomas. Uzdevums bija interesants un ļāva mums ne tikai labāk iepazīt ‘’Erasmus’’ dalībniekus, bet iztēloties stāsta lomas. Pēc skolas aktivitātēm mēs devāmies uz ‘’Baboli dārzu’’. Pēc neilgas minūšu pastaigas un apēstā saldējuma, mēs nonācām brīnišķīgajā parkā, kurā redzējām iespaidīgas grieķu dievu skulptūras un elpu aizraujošu skatus uz pilsētu, kuru varēja apskatīt no platformas klints augšgalā.

    Alens Pilmanis, 10.1

    Trešdienas rīta daļā mēs apskatījām Florences centru un brokastojām skaistā kafejnīcā. Vēlāk mums bija iespēja apmeklēt slaveno Ufizzi galeriju. Galerijā bija redzamas daudz izcilu mākslinieku gleznas un skulptūras. Pēc galerijas apmeklējuma mēs paēdām gardas pusdienas suši restorānā. Pēc pusdienām turpinājām apskatīt Florenci un devāmies izklaidēties uz selfiju muzeju, kur katra istaba bija izveidota, lai tur varētu uztaisīt interesantas bildes. Vēlāk mēs devāmies uz San Lorenzo centrālo tirgu, kas bija bagāts ar visdažādākajiem ēdieniem. Pēc tam visi devāmies atpakaļ uz mājām, paēdām gardās vakariņas itāļu gaumē un sagatavojāmies nākamajai dienai. Lielāko dienas daļu lija lietus, taču laikapstākļi mūs neapturēja apskatīt un izbaudīt skaisto Florenci.

    Nikola Kukle, 10.3

    Ceturtā diena sākās skolā, kur bija iespēja piedalīties “Fake news” seminārā, kur uzzinājām daudz ko jaunu. Mums dienas laikā bija iespēja analizēt un pārrunāt paveikto projekta laikā. Mēs salīdzinājām dažādus viedokļus un izteicām savas domas. Pēc skolas devāmies apskatīt slaveno Pizas torni, kur pavadījām labi laiku un izbaudījām saulaino dienu. Dienas otrajā pusē pavadījām laiku kopā ar visiem projekta studentiem, spēlējām boulingu un piedalījāmies dažādās citās kopīgās aktivitātēs. Dienas noslēgumā pienāca atvadu laiks, kad nācās atvadīties no jaunajiem draugiem. Pēdējais kopīgais vakars ar ģimeni bija īpašs, jo pavadījām laiku kopā, ēdot tradicionālo itāļu maltīti. Vēlāk jau pienāca laiks sakrāmēt mantas un kārtīgi atpūsties pirms ilgā ceļa mājup.

    Šī bija neaizmirstama un vērtīga pieredze! Ar nepacietību gaidām savus jauniegūtos draugus ciemos Latvijā jau maijā!

    Ance Celma, Līva Egle 10.6