1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    panākumi Eiropas konkursā

    2022. gada 07. septembrī

    12.6 klases puišu izcilie  panākumi vasarā Eiropas konkursā

    Kamēr citi jaunieši izbaudīja skolēnu vasaras brīvlaiku, tikmēr SMU “ThreeCube” skolēni no 12.6 klases  Arturs Korņējevs,  Kristiāns Artūrs Sēlis, Oskars Mališko un Maksims Rodins cītīgi strādāja pie sava uzņēmuma produkta, lai varētu sekmīgi piedalīties Eiropas konkursā “Gen – E”, kas notika Tallinā laika posmā no 12.jūlija līdz 15.jūlijam. SMU “ThreeCube” produkts ir mācību lietotne sākumskolas skolēniem, kurā ar rotaļu varoņu palīdzību skolēnam ir iespēja saprotamā un vienkāršā veidā apgūt dažādus mācību priekšmetus, izmantojot virtuālo pasauli. “ThreeCube” šogad tika atzīts par Latvijas labāko skolēnu mācību uzņēmumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) līdzorganizētajā un Swedbank atbalstītajā Skolēnu mācību uzņēmumu programmā. Kā arī ieguva titulu Latvijas labākais tehnoloģiju SMU.

    Eiropas konkursā “Gen – E” Latviju 40 valstu konkurencē pārstāvēja tehnoloģiju SMU “ThreeCube” no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas. Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēns Arturs Korņējevs izglītības organizāciju tīkla “Junior Achievement Europe” Eiropas konkursā “Gen – E” saņēma “Alumni līderības balvu”. Tā tika pasniegta tikai astoņiem jauniešiem, kuri ar savu personību žūrijai spēja apliecināt augstu kompetenci tādos kritērijos kā līderība, komandas saliedēšana, entuziasms un spēja būt par piemēru citiem. Vairāk nekā 200 Eiropas labākos jaunos uzņēmējus izvērtēja augsta līmeņa starptautiskā žūrija. Konkurence bija ļoti sīva, bet puiši no “ThreeCube” godam nesa savu Latvijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas vārdu Eiropā.

    SMU konsultante: Linda Ozoliņa