1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    Sudraba medaļa !

    2023. gada 30. janvārī

    U-18 Pasaules čempionātā sudraba medaļa

    Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlase otrās divīzijas A grupas Pasaules čempionātā, kas norisinājās Skotijas pilsētā Dumfries no 21.janvāra līdz 27.janvārim, izcīnīja godalgoto 2.vietu. Otrās divīzijas A grupā spēkiem mērojās meitenes no Austrālijas, Latvijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Turcijas un Meksikas.
    Latvijas izlasi Pasaules čempionātā veiksmīgi pārstāvēja Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 9.3.klases skolniece Hanna Štrause. Hanna 5 spēlēs atzīmējās ar 5 punktiem (2 vārti + 3 rezultatīvas piespēles), kā arī spēlē pret Austrāliju tika atzīta par komandas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt individuālajā statistikā Hanna konkurencē ar vairāk kā 100 spēlētājām, tostarp meitenēm, kas ikdienā spēlē Zviedrijā un Ziemeļamerikā, iekļuvusi Top 5.
    Šobrīd sieviešu hokejs Pasaulē un Latvijā strauji attīstās. Hanna un Hannas vecāki saka lielu paldies Āgenskalna Valsts ģimnāzijas vadībai, skolotājiem un īpaši 9.3.klases audzinātājai Aijai Plēsumai par doto iespēju, pretimnākšanu un palīdzību mācību apvienošanai ar profesionālo sportu.
    Apsveicam Hannu Štrausi ar sudraba medaļu!