1. English
X Mēs izmantojam savā tīmekļvietnē tikai nepieciešamās tehniskās sīkdatnes. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

    uzvara “Grindeks” “Prāta turnīrā”

    2021. gada 16. martā

    Par uzņēmuma “Grindeks” rīkotās tiešsaistes erudīcijas spēles “Prāta turnīrs” uzvarētājiem kļuvusi vidusskolēnu komanda no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas ar skolotāju Ilmāru Jarganu.

    Konkursa otrajā vietā ierindojās Ogres 1. vidusskola, bet trešajā – Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas komanda.

    “Ieraudzījām e-klasē reklāmu par “Grindeks” Prāta turnīru un nodomājām, ka būtu interesanti pieteikties. Sākumā sabijāmies, ka turnīrs būs tikai par ķīmiju, bioloģiju un farmāciju, jo mēs mācāmies komerczinību, nevis ķīmijas vai bioloģijas novirziena klasē, un domājām, ka netiksim tālāk par pirmo kārtu. Tomēr, sākoties spēlei, bija patīkams pārsteigums par jautājumiem – tie bija interesanti, daži ļoti āķīgi, taču kopā kā komanda spējām rast atbildes uz nezināmo. Lai gan daudz zinājām, pēc turnīra noteikti secinām, ka iegūts ir daudz vairāk,” tā “Grindeks” Prāta turnīra 1. vietas ieguvēji.

    Konkurss noritēja trīs kārtās, pulcējot vairāk nekā 140 komandas no visas Latvijas, savukārt fināla kārtā piedalījās 50 erudītākās. Turnīra pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma vērtīgas balvas, kas noderēs gan mācībām, gan izklaidei: planšetes, bezvadu austiņas un portatīvos akumulatorus. Kopumā Prāta turnīram visaktīvāk pieteicās skolu komandas no Kurzemes un Vidzemes, īpaši no Siguldas, Liepājas, arī Daugavpils, kopējam dalībnieku skaitam sasniedzot 542 skolēnus un to skolotājus.

    “Neskatoties uz digitālo nogurumu, ko radījušas mācības attālinātā režīmā, esam gandarīti, ka jaunieši ir gatavi pārbaudīt savas zināšanas vēl vienā tiešsaistes notikumā. Prāta turnīrs ļāva mums tikai vēlreiz pārliecināties, ka Latvijā ir erudīti, motivēti un zinātkāri jaunieši, kas ir atvērti izaicinājumiem un zinoši jautājumos, kas saistīti arī ar ķīmijas, farmācijas un medicīnas nozari. Tas vieš cerību, ka nākotnē daļu jauniešus varēsim saukt arī par kolēģiem,” norāda AS “Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Hmeļņickis.

    Atzīmējot “Grindeks” 75. jubilejas gadu zinību zīmē, Baltijas vadošais farmācijas uzņēmums aicināja vidusskolēnus pieteikties bezmaksas tiešsaistes erudīcijas spēlei “Grindeks” Prāta turnīrs. Turnīra mērķis bija veicināt jauniešu interesi un izpratni par ķīmijas un farmācijas risinājumiem mūsdienu pasaules izaicinājumiem ļaujot ne tikai pārbaudīt savu erudīciju, bet arī tuvāk iepazīties ar “Grindeks” vērtībām un nākotnes karjeras iespējām. 

    Laila Kļaviņa,

    AS "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja

     

    Mēs startējām kā komanda "Sarkanais Fosfors".

    12.4 klases meitenes: Elīza Bārbala Saberova, Agnese Krūmiņa, Marta Savicka un Leora Gadžiramazanova

    un skolotājs Ilmārs Jargans.

    Paldies par uzvaru!